Roxy!

För er som har missat det så har vi äntligen fått vår bebis!
Efter att ha gått runt hemma och varit gravida, köpt bebissäng, leksaker, koppel... Så har vi fått hem våran lilla Roxy. Världens sötaste valp!

Första natten hemma åkte jag på att sova med vovven på golvet, peace of cake tänkte jag! Hon somnade, hon vaknade, hon kissade, vi gick ut, vi gick in, hon kissade igen, hon fick damp, hon sprang in i spegeln... Efter en timmes sömn var klockan fyra och Jocka kom och joinade mig på golvet, sedan powernappade jag två timmar i taget resten av natten, svor och påminde mig själv att aldrig skaffa en bebis! Men men, hon är söt ändå!

Bild på voffsingen kommer snart! Wii!

J

Prutt och Moulin Rouge

Det snöar i Stockholm...

Vädret jävlas med mig! Bara för att man precis fått lite vårkänslor...

Idag var jag på nationalmuséet, såg utställning med Toulouse-Lautrec. Det låter ju ganska kul, 1800-talets Paris, gestaltning av den undre världen, Absint, horor och Moulin Rouge... Faktum var att hela Nationalmuséet var fullt av pensionärer och det luktade prutt,överallt! 

J

Silence is the worst sound...

You make me smile please stay for a while now holding me tight wherever you go...


Idioter

Har tittat på den omtalade debatten... Blondinbella vs Maria Wetterstrand. Bimbo vs Miljönörd. (Höger vs Vänster...)
Trodde aldrig att jag skulle säga det men jag håller faktisk med Blondinbella. Hon fick kritik för sin blogg och shoppinghystering som bidrar till samhället. Hon fick kritik för att de allt fler shoppingfanatikerna inte var tillräckligt miljövänliga och för att hon som växande förebild för unga kvinnor inte uppmuntrade och stöttade den miljömedvetna konsumtionen. Blondinbella hade ju såklart ingen aning om huruvuda alla produkter och plagg som hon tipsar om är miljövänliga eller inte och hon hade inget bra sätt att försvara sig på när Maria öste på henne skit om hur hon hade ett ansvar, men skit samma! Varför ska hon behöva försvara sig?! Ska hennes intresse ge henne det stora ansvaret att se till att hundratusentals unga tjejer shoppar miljömedvetet, bara för att hundratusentals unga tjejer vill vara precis som hon?! (och varför det är så är ju en bra fråga...) Maria menade också att Bellas shopping får andra menniskor att må dåligt, det är väll inte heller Bellas problem? Hon sa också att hon och andra människor mår dåligt av till exempel badrumsreklam som kommer hem i brevlådan för hon har inte råd med ett nytt badrum och blir pressad och ledsen av reklamerna. När skulle samhället, ekonomin och den globala marknaden vara mamma/pappa till alla och trösta dom som inte hade råd med alla produkter som skapas. De skapas ju i alla fall utifrån någon slags efterfrågan och en del människor vill väll kanske ha ett nytt badrum. Hon sa också att människor kanske skulle jobba mindre och tjäna mindre och konsumera mindre. Så de som väljer att jobba mer, ex. Blondinbella, och tjäna mer pengar: "Schhh, säg inget till dom som inte vill jobba om ni ska göra om ert badrum, det är synd om dom då som inte får ett eget badrum..."
Jag tar det som en lätt förolämpining att hon utgår ifrån att människor är dumma i huvudet. Alla får väll ta ställning själva och ta eget ansvar. Ska Blondinbella ta ansvar för andras handlingar? Ska badrumsföretagen ta ansvar innan som skickar ut reklam ifall folk kan bli ledsna?

Visst skulle det vara trevligt om Blondinbella tog den chansen hon har eftersom hon faktisk når otroligt många och själv vilja försöka påverka människor till att vara mer miljövänliga, men måste hon det? Måste hon ta ett ansvar? Hon bloggar ju bara, alla bloggar ju nu... Att folk vill läsa just hennes blogg, ger det henne ett påtvingat ansvar för hur folk sedan agerar? Tycker jag låter jobbigt i alla fall....

Mitt idealistiska samhälle är ett samhälle där alla människor försöker tänka själva, där staten och media inte behöver tvinga på människor någonting som om de vore dumma i huvudet. Upplysningsens tid har ju faktiskt varit och människor har redan tagit saker i egna händer och huggit huvud av hela franska kungafamiljen och adeln...

Punkt slut / God natt! J


A girl thing!

Nu bloggar vi live från Bettish bedroom där vi alla spelar våra roller ganska väl. Jenny har fixat sushi, kopplat in allt tekniskt och sitter nu och har inte mycket att göra. Bettan sminkar sig. (punkt) och Lotten hoppas omkring i vardagsrummet och sätter på ena Danny-låten efter den andra (för tillfället If only you) efter att ha suttit och uppdaterat sig om hans liv på hans hemsida... Just nu står hon för tillfället och mimar framför spegeln.
Och så kommentaren:
- Julia vet du vad jag läste på Blondinbellas blogg idag?

Jag känner en viss hatkärlek till dessa tjejiga kvällar inne på någons rum... Plattången, sminkt, mimandet och dansandet framför spegeln, samtalen om Danny, Blondinbella, telefonsamtal med andra brudar och vad som hänt i Bettans säng... Man tror att det bara finns på film men det finns här, i Bettans rum. Och man tror inte att man är en del av dessa igentligen meningslösa, ointellektuella konversationer men det är man. Varje dag, oavsett om man vill eller är medveten om det, så är man trots allt lite girly. Vad är det igentligen för skillnad på mig och de där två tjejerna jag såg på Medis med två blåa stora fjällräven, tovigt tuperat blonderat hår, för mycket brunpuder och stora solglasögon (inomhus?!!!)? Vi tänker säkert likadant i många aspekter... Och väldigt olika i andra men ändå!

Grejen som jag sitter och ordbajsar om är väll att tjejer kan komma i många olika förpackningar, långa, korta, smala, tjocka, i mjukispyxor eller med Marc jacobs väskan, fjortis eller emo... Men i slutändan så är alla tjejer trots allt inget annat än tjejer. Suck... Denna konstiga ras som jag inte riktigt förstår varför Gud satte ner på jorden, särskilt inte när de hormondampar!

Back to the party! Peace out - J