Diamonds are a girls best friend

Under det elva år långa inbördeskriget i Sierra Leone (slut 2002) dog 200 000 människor. Ett krig som kännetäcknas av barnsoldater, pojkar som lär sig att döda, flickor som hålls som sexslavar i gerillaläger... Man högg av händer, fötter, läppar och öron på civila för att skrämma befolkningen.
30 procent av finansieringen av vapen till gerillagrupper och barnsoldater kom från råhandeln med västvärlden av illegala blodsdiamanter. Denna siffra motsvarar flera miljarder kronor.
Vår finansiering gjorde det lönsamt att fortsätta kriga... 

J 

Aj! Jag är mätt!

Bittert! Varför?! Varför....

När man vet konsekvenserna... Bittert. Jag borde ha vetat bättre...

Varför åt jag den där sista tuggan?! Jag är så mätt så jag skulle kunna dö, som varje dag på Limone. Nej fy fan! Smart man är så kastar man i sig en Chailatte också, mega size! Jag kommer dö...

Aj....

J

Militärläger

Underbara citat från min balettlärare:


- Håll den här positionen! Så, finns det någonting ni kan göra för att det här inte ska göra så ont...? Nej! Det finns ingenting ni kan göra, det här gör ont och kommer alltid göra ont. Ni måste bara öva er på att inte visa det. Det här ska se lätt ut! Håll positionen!!!

- Ni hoppar ju inte! Ta i lite nu! Om ni inte kan andas, om det gör ont i hjärtat och i hela kroppen... Då har ni kommit en LITEN bit på vägen, inte långt men en liten bit. Ni har långt kvar, ni ska ligga utslagna på golvet när ni gjort det här hoppet!


Snart är den sanna kärleken här

News: Jenny överlevde helgen... Puh
Nu väntar jag, drömmer varje dag om min nya supersnygga ipod som levereras snart! Känns bra att min sanna kärlek äntligen är på väg... Jenny <3 Podden!

J

Live:ar från skolan, klagar...

JW live från Värmdö

Rast emellan två lektioner, passar på att andas. Sitter frenetiskt och hyperventilerar för att få in så mycket luft som möjligt. Jag har fullkomligt mosat in grejer i min kalender och att andas ligger inte på schemat. Förstår inte varför jag åtar mig så mycket uppgifter och ansvar när jag omöjligt kommer kunna med allting!
Idag efter skolan är det fika och manifestation mot gatuvåldet för att hedra Riccardo. Viktigt viktigt!
Direkt till jobbet, stressa stressa!
Dansrep i morgon inför konserten nästa lördag, kommer aldrig hinna få till en bra koregrafi...
Har bokat upp mig på jobbet i morgon kväll också, antog att jag inte skulle ha något bättre för mig en lördagkväll(misslyckat!)
Söndagen spenderas förhoppningsvis i Jockes studio, förhoppningsvis blir låten klar! Finally!

Måste koregrafera ihop ett danssolo också till konserten, piece of cake, om man skulle ha tid. När (NÄR?!) ska jag ha tid med det...

Oboy, vad jag klagar, ska vara lycklig att jag har något att göra över huvud taget! Positiv spirit nu Jenny!

J 


Survivor

Sätt en naken gubbe, en argsint feminist, en kvinnoförnedrande man, en spännis, två iq-befriade bimbobrudar, en osmidig kärring och två fega medelålders föräldrar på en öde ö. Låt dem försöka överleva, bygga upp läger, tävla mot varandra i fysiskt krävande tävlingar, låt dem snacka skit om varandra framför en kamera och sänd hela skiten till alla tv-apparater i hela världen. Gör det så har vi American survivors (Robinson). 

Vart är världen på väg?!

J

Stockholm är vackert

Stockholm är vacker...
Till och med en ruskig, regnig höstkväll i Vasastan då fula bruna löv ligger klistrade mot den blöta trottoaren. Till och med när jag går i motvind, utan paraply med blöta skor och kalla fötter är Stockholm vackert.


Till och med ikväll är Stockholm vackert...

J

Gatuvåld

Jag tror "gatuvåld" är ett ord som ekar i mångas huvuden just nu... Ofattbart och helt vidrigt men också tyvärr bara en tidsfråga innan någon får ge sitt liv för att folk ska reagera.

Föräldrar: Ge era barn kärlek för i helvete! Det handlar i grund och botten bara om vilsna ungdomar som försöker hävda sig. Ge era barn kärlek, plantera lite vett i dessa sjuka hjärnor!

Jag satt och funderade på att det är tur att inget sånt här tragiskt dödsfall hänt i Tyresö de senaste åren, inte vad jag har hört om i alla fall. I denna sjuka huliganhåla är det också bara en tidsfråga, vem har inte sett någon bli slagen helt utan anledning på en "Tyresöfest"? 

Vad hände med flowerpower årens "peace and love"-ideologi, kan vi kanske bli hippies igen?

J   

Studiotime och safari i Rinkyby

Ledig ledig ledig...!

Har hunnit med så mycket gött! Jag borde vara ledig varje dag... Jag har vart i Sollentuna och lyssnat på vad Dennis och Jocke gjort för framsteg i studion med min låt! LA rock möter Jennys akustiska singer songwriter drömmar, oslagbar kombination! Jag blir galen av alla trumslag so man ska lyssna på, varenda litet slag måste vara rätt och skärmen på datorn är fylld med massa prickar! Oj oj oj...

Back at school... Tunnelbanesafari till Rinkeby. Det var ganske bara en eller två i min klass som överhuvudtaget har varit i Rinkyby och det är helt sjukt att vi har "tunnelbanesafari" ut dit, som om det är vilda, okända djur vi ska titta på. Johan sa, nej jag är inte fördomsfull lite sarkastiskt och Hugo sa, fördomarna blir bekräftade när vår klass i rulltrappan följs av en rad människor 99,9% med invandrarbakgrund, samtliga kvinnor förutom två med sjalar runt kroppen. Politiker säger att invandringspolitiken fungerar jättebra, en del säger nej vi har ingen segregation... En del får sina fördomar om Sveriges uofuckade immigrationssystem bekräftade...

J

Backstage groupies på Takida!

Jag var ledig Tisdag och Onsdag! Fan va skönt!
Måndagkväll och Takida skulle ha konsert. Jag och Olivia får biljetter av Tobbe och drar dit. När vi kommit dit drar Tobbe med oss in bakom scenen och vi står brevid scenen och kollar på konserten. Efteråt måste Tobbe montera ner hela scenen men han skickar iväg mig och Olivia ner dit där bandet och alla vänner sitter och krökar, vi känner inte en människa och minglar lite tappert runt bland folk. Otroligt pinsamt att stå och prata med någon som man borde veta vem det är men vet inte! Är han med i bandet? Är det sångaren, basisten? Är det nån ljudtekniker eller sånt? Vad fan ska jag säga?
Olivia däremot hon körde på!

Bandmedlem - Vad tyckte ni om spelningen då?
Olivia - Skitbra! Det här ska jag ladda ner när jag kommer hem... Opps!

Okänd - Jaha okej, nej jag är från Paul Mitchells, det är jag som ser till att bandet är snygga i håret, Haha!
Vad fan är Paul Mitchells?!
Okänd - Vill ni ha nått att dricka? Kylen bestod av öl, melon och isbitar...
Olivia - Kan jag få en isbit?
Okänd - En isbit...? I ölen?
Olivia - Nej i munnen!
Okänd - Oj, här är vi intima...

Ja ni ser! Att vara backstage på en rock konsert låter ju coolt, men oj, det var mest pinsamt! Bandet var bra dock men oj vad vi kände oss felplacerade!

Olivia - Jenny tänkt Kate Moss!
Jenny -  Vad fan snackar du om...?
Olivia - Ja asså när hon är och kollar på Pete så ser ju hon cool ut, hon står ju inte och är helt hysterisk som alla andra brudar... Tänkt Kate Moss!

Groupies!

J

Fyllekören som sitter på bryggan och skrålar

Efter en kort och avslappnande stund på landet kom jag tillbaka till storstaden. På lördagen när jag kommit hem får jag ett meddelande från min favorit Umeåbo! Så jag for iväg till Östermalm, glasssssigt, och in till Brolles studio, jag kan säga att nya plattan som ska släppas kommer bli en mysig en! De hade spelat in en låt under dagen och jag som trodde de skämtade när Mackan sa att det behövde lägga en kör. Nej där kom jag och blev brutalt inputtad i ett litet rum, på med hörlurar och mic, sätt på dig det här och sjung det här. Det blev ganska bra! Sedan kom Brolle på att han ville ha en hockeyfyllekör! Så det slutatde med att vi stod allihopa där inne och skrålade, vackrare får man leta efter.

Glöm inte att när man står i ett sånt där rum i en studio så hör de där ute allt man säger där inne! Det visste inte jag... Jag viskade till Mackan - Vad fan snackar Brolle om, jag fattar inte?! Utanför - Skratt, Jenny du vet at vi hör allt du säger! ;) wooops...

Brainstorm: Öl, Wiskey, Disneymedly, Gitarr, Tamburin... Jag tycker om Umeåboys

Flickan som satt på stenen i det höga gräset och räknade till hundra...

När bilen rullade på den lilla stigen i skogen och jag såg den gamla grinden kom tusentals minnen tillbaka. Jag farmor och farfar tog en mysig mini-helg på landet. Det var länge sen jag var där men det kändes som igår. Hur mycket minnen som helst kom tillbaka, 16 somrar på Lilla Uttervik. Hur jag och mina syskon spelade spel, lekte på ängen, flög drakar, spelade fotboll, badade, var ute med båten, tittade på när farmor rensade fisk i båthuset, dök ifrån hoppklipporna och tittade på vraket nere på bottnen i vrakviken...

På vägen ner mot Trosa när vi kommit ut utanför Stockholm stannade vi till på en gård. En riktig bondgård med grusplan, traktorer, höns som låter och bajsar och leriga golv i ladugårdar. Där skulle vi köpa grönsaker. Helt underbart koncept! Man tog det man ville ha av deras egenodlade grönsaker, vägde upp allting på en våg och räknade själv ut priset. Sedan skrev man ner hr mycket det kostade och la ner jämna pengar i ett litet kassaskrin som låg på bordet. Farmor bara skrattade åt mig, storstadsflickan som bara stod och gapade, helt oförstående hur man kan ha en obemannad liten butik med ett helt självskött betalningssystem. Underbart att man fortfarande kan ha hopp om goda och ärliga människor!

När vi kommit fram drog jag på mig mina gamla gummistövlar och så gick vi ut i skogen. Vi hittad ingen svamp till farfars stora besvikelse. Och de obligatoriska inslagen var ju med också, yatzy, varm choklad massa mat och bullar!

Det var underbart att få vara fem år igen. För farmor och farfars skull kan jag vara deras femåring, hur länge som helst. Farmor envisades med att trycka i mig bullar och saft, göra gröt åt mig på morgonen och hon försökte nästan sätta på mig bilbärltet när vi skulle åka!

Jag älskar Lilla Uttervik... J