29/3

Först gick jag till skolan...

Solen sken!

Sen hade jag en underbar dag...

Sen var jag glad...

Sen hade jag tråkigt på jobbet...

Sen kom jag hem sent till en tom lägenhet...

Kände mig ganska ensam...


Sen fick jag ett sms (omtänksamt)...

Sen lärde jag mig varför det är viktigt med riktiga vänner...

Sen satt jag ute under månen (drack te)...

Sen var det i morgon...  

Soooool! och IdolDanny ;)

Sunshine!!! Och dåsyftar jag inte på Julia utan riktigt solsken! Underbar dag, suttit utanför skolan på en filt i gräset och njutit av (nästan) sommardagen :D Ett gäng slagna hjältar dök ju upp i skolan också med resväskorna i handen, och håret kvar (fan håret skulle bort sa vi ju) !!! Annars var dagen underbar, kan ju glänsa lite med att idol-Danny satt vid tvärbanan utanför skolan! Shiiiit!!! Säger bara en sak: Scheek!!! Men gift dig med mig NU, Lotten du skulle ha svimmat. Kan ju för övrigt säga att jag som inte är någon större Danny-fan  blev ganska imponerad, solblekt hår ganska snygg ruffsigt i ansiktet, pilot och ett leende. Slitna jeans och en rutig skjorta lite halvt uppknäppt. En skateboard hade han i handen också (skulle inte förvåna mig om han inte åkte på den). 

Nej nu ska jag ut i solskenet igen, sen sitta inne på jobbet i fyra timmar, men det överlever man!

Over and out!
 
J

Confession 4

Time and space

Tid är någting som man har på en klocka runt armen. Jag har ingen klocka, det är ingen idé att försöka kontrollera tiden eller tro sig kontrollera den genom att ha den runt armen. Tid är precis som utrymme någonting som man har för mycket eller för lite av. Jag har en tom lägenhet, men jag känner mig ensam, jag har en ledig dag från skolan men har ingenting att göra, ikväll kommer jag ha för mycket att göra och för många människor runt omkring mig. 

Vad är det med tid och utrymme som aldrig riktigt kan vara vår vän. Många säger jag behöver tid att tänka, kan vi ta en paus? Eller jag behöver dig här, kan du inte komma hit? När man är milifrån varandra borde man sakna varandra, eller så glömmer man varandra?! När man är lite tid ifrån varandra borde man få tid till andra saker, men man spenderar ändå all tid med att sakna varandra?! Vad är det med tid och utrymme som aldrig kyckas passa? Även om klockan är klockan passar och lägenheten är skitsnygg? 

Jag tror tvåtusentalets generationer har missuppfattat allting. VI tror att vi kan kontrollera allting: tiden, vädret, känslor... Någonting inom oss, datagenerationens barn, har svårt att acceptera naturens gång, att vi inte kan kontrollera allt. En del saker är övernaturliga och en del saker ligger inte i våra händer, ödet?! Var det lättare att ta saker lite som det kommer för två tusen år sedan, när ens överlevnad var beroende på en skörd som enbar vädergudarna kunde kontrollera? Vi kanske alla är kontrollfreaks? Julia min lilla grisiplutt är det största kontrollfreaket av oss alla: Jenny på fredag ska jag äta en kexchoklad!! Okej det där är bara sjukt!

Men ändå så är ingenting tillräckligt, man blir aldrig nöjd (var tvungen att ta en paus, sitter ute och skriver och vart nyss attakread av en spindel, jag överlevde!). När du är nära mig vill jag att du ska komma ännu närmare. Och när du inte är här vill jag att du ska komma hit, samtidigt som tanken på att du skulle vara här just nu är lite skrämmande. 

Det är som den där känslan att du vill se allting i hela världen, men vart du än kommer så vill du bort, du vill bara vara någon annan stans?

Finns det ens i en människas natur att vara nöjd. Just den animaliska instinkten kanske aldrig utvecklades hos människorna. Den animaliska instinkten kanske inte finns hos något djur över huvud taget?!

När ska människorna sluta jobba så hårt för att få allt de vill ha och bara vara nöjda med det dom lyckats åstakomma hittills? 

J

Någon som vet?

Jag började fundera på vad som igentligen definierar ett förhållande? Man kan ha ett förhållande utan sex, ett förhållandfie utan känslor, sex utan förhållande, sex utan känslor eller känslor men inget förhållande. Är förhållandet bara ett ord? Någonting som man kommer överrens om? Är ett föhållande när man inte träffar andra människor, för det finns folk som har förhållande men ändå träffar andra människor och folk som bara vill ha EN      men ändå inte har ett förhållande.
Alla de här varianterna kanske är förhållanden, bara mer eller mindre komplexa varianter av förhållanden. 

Vad definierar ett förhållande, vad definierar ett par? Någon som vet?  

Och fråga mig inte varför

Det är nu när solen nästan i borta och man ångrar att man inte tog den däber promanden tidigare idag som man bara njuter av att vara helt ensam. Helgens alla skratt och skrik är helt borta och nu är det ganska tyst. Alla behöver ju lite jag-tid. Jag tror vi involverar oss så mycket i alla andras liv att vi glömmer våra egna. Eller så involverar vi oss i alla andras liv för att slippa våra egna. Det är när du slipat på ditt eget glas som ditt ljus kan börja lysa igenom dig och nå andra. 

Och fråga mig inte varför men jag sitter ändå nu här och lyssnar på deppmusik, Maria Mena är det som gäller idag. 
When it rains, do you sleep through it, do you face the day, do I make you feel like you're in the way? You've changed cause i hardly ever see  you when it rains. When it rains could you call me please, and make my day. 
Så försvinn inte när det regnar, jag kan behöva dig då!


Det är bara tofflar som får nått

Japp nu sitter man ensam. Har haft en mysig myskväll med min Johanna. Middag, te och brownie (mår såå illa)!
Vi hade intressanta disskussioner idag i skolan, och kaffelunch Julia! Sen totalkrossade jag ju Ali på fotboll men det är en annan historia. Har två sköna citat från dagen: Alis "Emma sa till mig mig att det bara är tofflar som får nått" och Johannas "Vad ska man göra utan pa" (ta det så seriöst som ni vill).

Men jag vet inte om jag håller med Emma, tjejer vill inte alls ha tofflar, och inte heller svin men det är ett att det som man inte kan få vill man ha och det som man får känns ointressant.  

Kärlek är trots allt inte kärlek, det är beroende och brist på självständhet (och oj vad jag kommer få skit för det här)!

Men om jag ville att allt skulle vara tyst så skulle jag viska,
Om jag ville vara ensam så skulle jag gå...


Fridays

En annan fredag i Tyresö, kära gamla Tyresö! Haha alltid samma visa, men vafan Calle det var länge sen, hey är du maxad eller Simon ;) Och ofcourse fågeldansen, den satt bra ikväll Max!

Ne men man ska inte klaga! Jag och Nina tänkte kolla läget, snyltat billigt skitvin från schteeekarna och varit allmänt dryg och kanske lite elak mot alla halvslampiga fjortisar, hej hej Jenny heter jag och nej vi har inte hälsat, vem var du? Den tredje eller fjärde som hon strulat med ikväll? Men fan Tyresö är underbart, eller...? ;)

Goodnight and go - nu blir det mysnatt med lite Simon Webbe och Damien Rice...

J 

För hjärtat mitt...

F?r hj?rtat mitt...





















And now she's up there, sings like an angel...
Unforgivable sinner


Du vet älskling när allt skiter sig, när allt är fel, när allt är jobbigt, när allt är knas, upp och ner och bara deprimerande. Du vet älskling när man saknar någon så mycket så att man nästan spricker, när man längat efter allt, glömmer sina minnen eller minns det man vill glömma...
Det är då jag vill att du ska veta att jag gör allt för att du ska må bättre, allt och lite till. Jag skulle ge dig min egen lycka bara för att du ska skratta!

Sommar, norrland, unforgivable sinner, båstad, fjällen, långfärdsskidor, winnerbäck, vikingagravarna, skuleberget, kärlek, everywhere... Älskling, hjärtat mitt... skratta!

Confession 3

Falla fritt
 
Den ultimata känslan av frihet
måste vara att falla fritt, antingen vetskapen om att man kan falla och bli fångad och den tryggheten man kan känna, eller att ha modet att falla fritt utan vetskap om hur man landar. För vem kan säga att den där tryggheten man trodde fanns går att lita på? Kan man lägga det i någon annans händer? Tänk vilken katastrof det skulle bli om du släpper allt och faller och ingen fångar dig.
   Du kan ju välja själv, du kanske mår bra av att inte veta hur du ska landa, du kanske njuter av spänningen och känslav av att lägga livet i ödets händer. Eller så kanske du mår bra av att tro att du när som helst kan släppa taget och falla men i smyg har du alltid fallskärmen på ryggen då du innerst inne vet att du inte kan lite på att bli fångad (även om han säger att han finns där "bullshit"). 

Så min confession: jag tilhhör nog den där sista typen som hänger, ibland med båda händerna men ganska ofta lite ostabilt i ena handen. Jag har ju min fallskärm på ryggen, alltid! Jag har ramlat och slagit mig ganska hårt (frågan är om jag igentligen rest mig upp igen).
   Jag gillar att leka med tanken att någon skulle stå och fånga mig om jag släppte taget, och vi skulle hålla i varandra, men innerst inne så vet jag att det krävs mycket för att jag ska släppa taget. Fast visst jag skulle nog vilja försöka!

Jag har ju trots allt fallskärmen på...


Hemma igen

Nu är jag home again! Har vart och hälsat på papi i Avesta, mysigt att komma bort ett tag...

Direkt till jobbet, sjukt trist, när jag var klar (sista timmen kändes som ett dygn) ringde jag mamma och vi som satt med bror på barnvagnsfabriken, ganska nyöppnad krog i Enskede. Så hungrig som jag var, inte ätit sen frukost satte jag mig på tunnelbanan mot Enskede.
   När jag kom dit hade de stängt så det vart ingen mat för min del men jag satt ett tag med mamma och bror nere i köket och snackade lite skit med kocken (ex kock på vår familjeretaurang). Det var svårt att slita mamma och niklas därifrån då de var mitt inne i att bestämma en ny vinlista tillsammans med ägaren av restaurangen. Men till slut var det färdigpratat, efter lite snacka om personalbristen så bokade både mamma och niklas upp sig och jag halkade in där på ett hörn. Så nu har man förhoppningsvis nytt jobb! Kul kul...
När bror min börjat prata om viner finns det inget stopp, så via donken åkte vi hem och packade upp Riedel glasen som vi inte ännu hunnit med i flytten.


Lite soft avslut på kvällen, Winnerbäck, otroligtbra! Blogga lite innan jag sjunker in i drömmarna, får se om jag slutar där jag vaknade i morse :)



Lars Winnerbäck - Hjärter dams sista sång
- Ska aldrig mera lägga mig med huvudet mot ditt hår...
Simon Webbe - Free - What a way to wake up just to find you there and tuch you in the morning...
Blue October - Hate me - Hate me for all the things i didn't do for you...