This fairytale place won't make my dreams come true

So you made a misstake.

London Live London Love

Efter en perfekt helg, fredagkväll med pizza och vänner, lärdagkväll med middag och stand up på Norra brunn, party hosted by Peter utanför och i jucuzzin och en slapp söndag med middag hos vänner kan inte London live vara en mer perfekt avslutning.

London live = London love. Hur kan man inte älska London, musiken, staden, parkerna, bussarna, pubarna, musiken, musiken...

London calling och det känns som om jag och Lotten ska planera vår lilla höstweekendtrip snart, bara för att det ska kännas lite närmare...!

Ang. Norra brunn: Jag undrar om publiken skrattade åt komikern eller åt Dennis som nämligen skrattade högst av alla över hela stället helt ensam, det var alltså bara Dennis som skrattade. Hmm...


J 


Man lever bara en gång

"Man lever bara en gång". Den till syntes perfekta meningen, man lever bara en gång, ursäkten som helt plötsligt gör sådana saker som man aldrig skulle göra annars helt okej. Sådant som man annars skulle ångra gör man ändå för "man lever ju bara en gång". Men var går gränsen? Hur mycket kan man "leva" utan att det går till överdrift och man landar i ändlösa misstag. Hur mycket "kul" kan man ha utan att behöva tänka på vilka konsekvenser det ger och hur man uppfattas av omvärlden. Här tycker jag att skita-i-vad-andra-tycker-man-lever-bara-en-gång är lite överskattat. Det är klart att man måste bry sig om vad andra tycker. Vi ser ju trots på allt som händer runt omkring oss genom ett filter fullt av bedömningar. Utan att du ens är medveten om det bedömer du hela tiden alla intryck runt omkring dig. Personer du mött, saker du hört, saker du sett och upplever... Innan du ens hunnit tänka efter ordentligt har du redan kallhjärtat bedömt allting utifrån de värderingar och uppfattningar du har. Så nej, man kan inte skita i vad andra tycker, hur man uppfattas från utsidan och vilken bild av sig själv man ger samhället och omgivningen är ju jätteviktigt! 

Så visst! Man lever bara en gång, man borde få ha det så galet kul man vill. Men när blir det roliga överdrivet? Varför inte hooka upp med vilken cute guy som helst? Jo för att var och hur du än vaknar så har allt du gjorde de senaste timmarna fått konsekvenser, folk har redan bedömt eller blivit svikna av dig. Är det värt att förlora greppet om verkligheten och svika vännerna för lite "kul" (?)? 

J

Alright I confess!

I dagens samhälle ska allting vara likadant, alla ska se likadana ut, allt ska vara rättvist, det ska inte finnas skillnader mellan olika kulturer, män och kvinnor, vuxna och barn... Alla ska vara lika mycket värda. Som om alla skillnader ska suddas ut.
Och misstolka mig inte nu, rättvisa och jämställdhet i all ära, men ibland skadar det väll inte att vara lite politisk inkorrekt. Som att vara blond till exempel. Dumma blondiner är ju nästan inte okej längre i dagens samhälle. Man ska vara djup, lyssna på Lars Winnerbäck och bry sig om klimathotet. Ja det finns så mycket som ska vara politiskt korrekt att säga och tycka. Mångfalden är ju bra, även de dumma blondinerna som en del bara vill ska försvinna från jordens yta, vad skulle hända med ekosystemet då. Vilka skulle alla innebandykillar hänga efter då? Och vilka skulle bli offer för dom?

Som när jag satte på radion och hörde JoJo - Too little too late och tänkte yes jag älskar den här låten, fast det är inte riktigt okej. Allt ska vara Indie, man får inte tycka om Britney Speas... Ta Chris Crocker till exempel, världens egna Britneyfanatiker, hur många tar honom på så stort allvar, även fast han har en hel del bra saker att säga om jag får säga det själv. 

Anyway, så här är det. Jag älskar Too little too late, jag gillar allt i den, allt ifrån den ackustiska gitarren i introt till texten: "I'm gonna say this now, your chans has come and gone and you know, it's just a little too late a little too wrong, and I can't wait." Och man ska inte sitta och rocka loss till största girlpower-dump-the-player-låt. Inte om man är smart, brunett som går i ett par converse skor med The killers i öronen. So i confess. I LOVE JOJO! 
Så brudar runt i världen, även fast det är så väldigt coolt just nu att vara feministisk Inderockare - kom ut ur garderoben! Be girly, put that girlpower on, spice up your life och sätt på JoJo på högsta volym!

That's all! J

Åreplanering

Söndag spenderas idag på det sättet som söndagar ska spenderas. Efter en mysig helg med allt från födelsedagsfirande till givande samtal hos farmor och farfar, med blöta pussar från lilla kusinvitamin, har jag denna söndag i ära vaknat, träffat kusinen, gått en lång skön promenad runt sjön och nu sitter jag Matte och Felix och planerar Åre.
Eftersom förra året slutade med att vi nästan slog ihjäl varandra i bråk om vad för smör vi skulle ha och vilken köttfärs som var godast. Underbart onödigt, ja! Så nu sitter vi och skriver en lista, en lång och utförlig matlista. Vem ska laga vad, vilken dag ska vi äta vad och hur mycket samt vilket märke av allt vi ska köpa. Organiserade till tusen så kan vi nog verkligen se fram emot en fredlig resa utan hysteriska utbrott på Ica.

Over and out! J


Music sets me free

Miss Vixens mixtape

Jason, Jason, Jason Mraz... Vilken kille - I'm yours, 0% interest, Childlike wild, Geek in the pink, Wordplay m.m.
Paolo Nutini - Last request, Still crazy, Jenny don't be hasty
The Fray - Over my head men annars hela nya plattan är grym
Josh Rouse - Winter in the Hamptons, Sunshine, It's the night time
Lars Winnerbäck - Allt är underbart med honom... Favorit: Kom ihåg mig då
Joseph Arthur - Honey and the moon kan vara den finaste låten
The Kooks - Oh La
The Killers - Mr Brightside
Red hot chili peppers in my heart
Gavin Degraw - Meaning, Chariot, Belief, hela Chariot (Stripped) är grymt bra.
John Mayer... 
Ikväll sover jag till Peter Lemarc, Winnerbäck och Jason Mraz... Goodnight and go!

Dagens ointressantaste...?

Har aldrig gjort nått sånt här förut, kanske för att tycker att det är störtmesigt när andra gör det, men men ändå, jag är så uttråkad... So here it goes!

Dagens humör:
Sunshine!
Dagens mående: Skolångest.
Dagens borde: Plugga matte, bli kattig på T-inspire, ja ni hör ju hur det låter...
Dagens frisyr: Försök till plattat och utsläppt, upp i en knut efter ännu ett damputbrott.
Dagens klädsel: Jeans och svart oversizelinne.
Dagens planer: Fika med Karolina på muggen. 
Dagens materiella vill ha: Nytt objektiv.
Dagens längtan:
 The Holiday...
Dagens fundering: Ung graviditet?
Dagens beroende: Te... (nyårslöfte, mindre kaffe.) 
Dagens tråkigaste: Allt är roligt idag! (?) 
Dagens tidning: Pass. 
Dagens låt: Lars Winnerbäck - Jag är hos dig igen

Jaha vad ska jag sysselsätta mig med nu... Ännu ett O.C avsnitt?




Nyårsentourage

Här kommer ett litet smakprov på ett gnistrande nyår med discokulainspirerad oufit!



    

Nu blir det sova... Skola 8:00 i morrn, Gud ge mig styrka!

Peace out - J

I've seen your flag on the marble arch, but love is not a victory march, it's a cold and it's a broken hallelujah.

Jag har helt och hållet vänt på dygnet, eller vänt på vanorna som Bettan kallade det (?!) Efter snart en vecka av konstanta sovkompisar och skedandes känns det rent sagt kusligt att gå och lägga sig ensam. I en tom säng!!!
Att skeda borde vara en mänsklig rättighet som en annan vän en gång uttryckt det. Edith och jag hittade en gammal dagbok som hon skrev i sexan, moahaha vilken fjortisvarning det var på den, back in the days. Och jag och Jocke har ägnat kvällen åt att ta ut Hallelujah på min gitarr, (och nu är du också omnämnd i the famous Jennysworld, känn dig stolt) det var nått som vi inte hittade och nu när han har gått så kom jag på att det var ett Bm. Och det var typ dagens brainy eller dagens happening som Tove skulle ha sagt!
Japp så mycket har hänt ikväll... Shrek har gått på "repeat" på tv:n, är inne på tredje gången nu och lyssnar och ser lite med ett halvt öra (öga?!)...

Japp ni märker ju själva hur osysselsatt jag är... Kanske bara ska stänga igen fabriken, kanske bränna ner den och älska i lågornas sken (Peter LeMarc citat och inget snusk!) och gå och lägga mig i en tom säng. Men först måste jag kolla in den där bloggen som Tove snackade om när vi gjorde stockholms gator farliga igår, en gammal KS-kille som tydligen gjort feta bloggen och ligger på bloggtoppen?! Det är ju värt att kolla upp vad den människan kan tillföra samhället. Föressten Tove så blåste jag dig, jag har inte skrivit nått gästbloggsinlägg ännu, ville bara att du skulle göra det... Men jag ska jag lovar! Kjamiz.

J

If i knew all the words I would write myself out of here If I was all the colors I would paint you pretty in gold in a picture

I have a crush on Jason Mraz.

Substitute

Äntligen en till människa som förstår vad det är som verkligen betyder någonting i livet. Julia eller kanske ska länka till www.julesrules.webblogg.se delar verkligen min obsession with Podden. Fast du får fan inte kalla din podden också, iPod räcker! Men saken är att Podden är den som förstår mig bäst i hela världen, den som har allt jag behöver, när jag behöver det! Den gör mig aldrig besviken och jag behöver aldrig vara ensam... Fantastic!
Känns bra att Julia också förstår vad den sanna kärleken är. And i'm not a very material gal at all! Det är bara så att: Jen <3 Podden.
Nu ska jag och Eddaboy till Ciao Ciao (skiter fullständigt i stavningen) och äta mat! Mat mat mat! Edith ville styla mig. Hon har lyckats med nått som få har, hon har borstat mitt hår (?!) och fått på mig en svart polotröja (typ?!), ja jag ser ut som en torr bitch. Varför? Andra människor är ju fina i lite office look, jag ser bara torr och dryg ut.

Anyways, this is for tha lovers... J

Jag kan inte viska mycket högre än så här...

Jag har haft den bästa morgonen. En sån morgon som man brukar hata att andra människor har.

Vi åkte pulka helt bekymmerselöst

Vi åkte pulka helt bekymmerselöst

När jag får nostalgi, ni vet när man tänker tillbaka på goda minnen från back in the days, vilket jag gör ganska ofta så slår det mig hur enkelt allting var. Det var säkert inte så enkelt då när man var där men när man tänker tillbaka på det så kan jag inte minnas någonting jobbigt. Allt jag minns var Ks sista veckan i Falun. Nån hade fixat en fest eller nått sista kvällen men vi drog ut alla goa människor istället och åkte pulka. Lärarna lät oss vara ute så länge vi ville, vilket var ovanligt. Dom människorna saknar jag så otroligt mycket. Just den här bilden är från pulkakvällen, sista kvällen i Falun. Unbelieveble! Det skulle snart bli kolsvart och vi skulle binda ihop alla madrasser till en jättemadrass och alla låg i en stor hög ner för backen.... Wiiii!
 
There's nothing like a memory - J

Another year gone by...

Så var ännu ett år över. Oförglömliga minnen...
Vintern var kall men det mesta verkade lösa sig. Våren smälte snön och hjärtan. Kärlek eller nått i den stilen vaknade i vår solen. Sommaren verkade vara ett enda långt, blött, ibland frustrerande, ibland underbart sweet sixteen moment. Västkusten med dom slitsamma arbetsdagarna och dom ändlösa nätterna på havsbadet var underbara. Hösten kom för fort. Människor som var unika förändrades till allt som man inte tycker om med den här kommunen, vänner kom och gick, min första låt blev inspelad och snön föll. Julen var magisk i dalskogarna.

Nyår gnistrade, inte bara min paljettklänning, Dennis bomb, Champagnet i glasen, alla vackra uppklädda människor men också värdparet eller värdtrion som strålade i köket i full gång med en fisksoppa proppfull med kärlek. Den soppan var god i alla fall. Efter det höll Niklas en liten Champagneprovning och vi provade the very best of the best! Tolvslaget innefattade en bomb bland bilar, nedräkningen hade börjat fast att ingen riktigt hade koll på vilken klocka som gick rätt. Man ska ju kyssa någon på tolvslaget säger dom...
Efter midnatt drog feststämningen igång på allvar, kanske tack vare min nyinförskaffade cd, Spice Girls Gratest Hits, Sweet miss blue, Dj Bendroooos eller Köttbullevisan.

Det sägs att så som man firar nyår kommer man ha det hela året, så förhoppningarna för 2008 är stora...

Happy new year - J

Never give up on the good times, spice up your life!

Dom senaste 24 timmarna har jag fått andra perspektiv på saker om ting. Vänner, bra vänner, dåliga vänner och sånna saker... Jag och ett flertal av dom hottaste brudarna i min umgängeskrets, haha skoja, hamnade hos Molle på Singstarkväll. Lotten och Emelie tog priset då dom skulle från Tyresö centrum till brandstationen men hamnade det vilse. Jag fann dom till slut utanför brandstationen där Lotten förtjust spanade in brandmän. Typiskt Lotten.
Kvällen utvecklades i alla fall och samtidigt som det korkades upp slet folk vildare i microfonerna. Jag bevisade mig vara J the Rockstar på Guitar Hero men är rädd att jag knockade en stackare som var bredvid mig.

Kvällen urartade sig i alla fall i folk som gjorde bort sig, efterfest på Kungsholmen där en eller två saker gick lite överstyr.

Julia i JulesRules har beskrivit kvällen ganska underhållande så jag tänkte lite fräckt citera henne. Alla dirty details finns på julesrules.webblogg.se

"jaja, efter ett glas eller 27, hade lottens, emelies, johans (speciellt) och calles tänder förvandlats till blåbär.
folk slogs om mickarna och sjöng som aldrig förr. idag önskar de nog att de inte gjort det, vilket jag kan hålla med om.

jag och en mycket liten flicka vid namn Nina hade lite trevliga konversationer på toalett-golvet. hon var full som en stekpanna. plötsligt bet hon mig i låret. det gjorde ont. jag blev lite rädd och föreslog att vi skulle gå tillbaka till de andra där mitt lår var mer säkert.

någon gång under kvällen åkte vi taxi till kungsholmen där calle hade en lägenhet. (och det är nu någonting gick väldigt snett). dit kom blogg-kungarna andreas johansson och kim tingvallinho (hoe) HA-HA-HA...(eller?) Det var trevligt tills Kim började prata. Hans käft gick i ett. vi hade sällskap hem och han lät aldrig sin käft vila, utan var tvungen att berätta historier om taxi-resor för taxi chauffören."
 
Kan inte sammanfatta kvällen bättre än så där! Sov kungligt med dom två sötaste på 300 kvadrat på strandvägen!

Thank you girls, för galna dagar och nätter, singstar, svett och tårar... J